subota, 26. kolovoza 2017.

EKLERI , POSLASTICA KOJA SE BRZO SPREMA !!!

Predivan kolač na vašem stolu. Ekleri će oduševiti bilo koga kome ekler iznesete kao desert. Bilo da je sa bananom ili ne on je jednostavno fantastičan.
Ekleri

Sastojci:
  • 1 šolja vode
  • 1 šolja ulja
  • brašno, oko 400gr
  • 3 jaja
Krem:
  • 1/2l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kesice šlaga
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 4 kašike šećera


Priprema:
ekleri
Vodu i ulje staviti da provi pa skloniti sa vatre.
U to staviti brašno i mešati, treba da bude baš gusto. Kad se smesa prohladi i bude mlaka dodajte jaja pa sve mikserom umutite. Zagrejte rernu na 200 stepeni pa špricem u tepsiju istiskajte smesu. Ovako treba da igleda.




ekleri

Ne otvarajte rernu 15 minuta, da ne bi “spali”. Kada se ispeku ovako izgledaju.

U pola litre mleka zakuvati 2 pudinga od vanile i 4 kašike šećera pa ostaviti da se skroz ohladi. U hladno dodati kesicu izmiksiranog šlaga.


ekleri

Pečen ekler preseći na pola pa špricem napuniti kremom.
ekleri




Umutiti drugu kesicu šlaga pa špricem našarati preko krema.




Poklopiti drugim delom biskvita pa otopiti čokoladu i isprskati odgore.
ekleri

IZVOR:domacirecepti.net

Nema komentara:

Objavi komentar